در کنج قفس ، قصه‌ی پرواز ، چه گویم؟

ساخت وبلاگ

https://s8.uupload.ir/files/استاد-عباس-خوش-عمل-کاشانی_wsbl.jpg

(بیوگرافی)

استاد عباس خوش عمل کاشانی ـ در بیست و پنجم دی ماه سال 1337 (مندرج در شناسنامه 1339/9/9) هجری شمسی در شهر کاشان چشم به جهان گشود.
او فرزند یکی از قاریان و اساتید قرآن به شمار می‌رود. پدرش در نانوایی به شاطری مشغول بود و در کنار آن به ادبیات علاقه نشان می‌داد و چند اثر منظوم و منثور با درونمایه‌ی طنز از او در مجله‌هایی که در دهه‌ی 30 هجری شمسی چاپ می‌شد منتشر شده است.

عباس خوش عمل کاشانی در مدرسه‌ی ابتدایی خیام ـ به مدیریت حجت الاسلام علی محمد مدرس ـ روحانی فرهنگی تحصیل کرد و سپس به مدرسه‌ی راهنمایی ملی غیرانتفاعی همان مجموعه راه پیدا کرد و توانست سیکل خود را از این مدرسه اخذ کند. این مدرسه در حال حاضر به عنوان قدیمی ترین مدرسه‌ی کاشان شناخته می‌شود؛ پس از آن به دبیرستان پهلوی ( امام خمینی فعلی) رفت و دیپلم خود را از این دبیرستان اخذ کرد.

وی از زمانی که به کلاس اول دبستان راه یافت به مدت سیزده سال به‌صورت مرتب در جلسات قرآنی که پدرش در زمان حیاتش قاری و استاد آن بود، شرکت می‌کرد. وی در این جلسات موفق شد علاوه بر این که زبان عربی‌اش را تقویت کند، استعدادهای شاعری و ادبی خود را شکوفا نماید.

زمانی که دیپلمش را گرفت، به حوزه‌ی علمیه راه یافت و یک سال در حوزه‌ی علمیه‌ی آیت الله یثربی ـ واقع در شهر کاشان تحصیل مقدمات کرد. وی در همان زمان موفق شد برای طلبه هایی که تازه به حوزه راه یافته بودند نصاب الصبیان را درس دهد. زمانی که به سن بیست سالگی رسید، شعری را در انتقاد از سلطنت پهلوی سرود و آن را در انجمن ادبی صبا به مدیریت مصطفی فیضی چهره ی برجسته‌ی فرهنگی و ادبی کاشان که ریاست اداره‌ی فرهنگ و هنر وقت را نیز بر عهده داشت قرائت کرد، که به سبب آن، تحت تعقیب ساواک قرار گرفت و به استناد روزنامه‌ی کیهان به یکی از روستاهای کاشان فرار کرد و مدتی را در روستاها زندگی کردتا آن که با پادرمیانی اداره‌ی فرهنگ و هنر کاشان و ضمانت مصطفی فیضی از گرفتاری خلاصی یافت.

زمانی که به 22 سالگی رسید موفق شد که در روزنامه‌‌ی اطلاعات مشغول به‌کار شود. وی به مدت 16 سال در این روزنامه به‌عنوان خبرنگار ارشد، ویراستار، سرمقاله نویس، مشاور ادبی، دبیر سرویس مقالات و ... فعالیت کرد.

پس از مدتی در مجله گل آقا مشغول به کار شد و عضو تحریریه‌ی آن مجله گردید و مطالب طنزی را در این مجله به‌چاپ رساند. سپس با شورای شعر وزرات ارشاد به ریاست مهرداد اوستا در بخش ویرایش و اصلاح متون ادبی همکاری کرد.

بعد از آن نیز مدتی را در رادیو نویسندگی کرد. او سپس به داستان‌نویسی روی آورد و در نتیجه‌ی آن موفق به‌دریافت جوایز و افتخاراتی نیز شد.

خوش عمل کاشانی در پایان جنگ هشت ساله‌ی ایران و عراق به‌عنوان یکی از چهرهای ممتاز شعر دفاع مقدس معرفی و تجلیل شد؛ او همچنین مدت 18 سال سابقه‌ی ویراستاری در دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه‌ای را نیز داشته و بر تعدادی از کتابهای رهبر جمهوری اسلامی از جمله «نیّر اعظم» مقدمه نوشته است.

عباس خوش عمل کاشانی همچنین دارای نشان درجه یک هنر معادل مدرک دکتراست.

عباس خوش عمل کاشانی ازدواج کرده است و دو فرزند پسر و دختر دارد. پسرش محمدحسین خوش عمل نیز در سرودن شعر سپید تسلط دارد و مدتها در حلقه‌ی دروس ادبی احمدرضا احمدی شرکت جسته و مورد تشویق او قرار گرفته است. عباس خوش عمل مدت‌هاست که از بیماری ام اس (کنترل شده) رنج می‌برد و همچنین به سیاتیک نیز مبتلا شده است. به همین دلیل فعالیت‌های ادبی و ویراستاری خود را در خانه انجام می‌دهد.

آثار :

در پگاه ترنم..........انتشارات حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی

گدازه های دل ....... انتشارات اطلاعات

پا تنوری .............. انتشارات اطلاعات

باغستان نرگس (گزیده‌ی ادبیات معاصر) ....... نشر نیستان

جلوه ی اسرار ( شعر آیینی) ........ انتشارات سنا

تلخک (مجموعه شعر طنز) ...... نشر تکا (توسعه‌ی کتاب ایران زیر مجموعه‌ی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی)

شعرهای طنز شاطر حسین ............. انتشارات جمال.

─━⊰═•••❃❀❃•••═⊱━─

(چه گویم؟...)

در کنج قفس ، قصه‌ی پرواز ، چه گویم؟
از موهبت بال و پر ِ باز ، چه گویم؟

با بغض گلو نغمه‌ی امید ، چه خوانم؟
در بند اسارت ، سخن راز ، چه گویم؟

از سینه به جز آه جگرسوز ، نخیزد
با این همه از طبع غزلساز ، چه گویم؟

تا خار به‌چشم و دل ما رفته ز بیداد
از شوخی آن نرگس غماز ، چه گویم؟

از تار دلم بانگ طرب‌خیز ، نخیزد
بیهوده از این زخمه‌ی ناساز ، چه گویم؟

با یار از این گوشه‌ی زندان نفس‌گیر
شرح غم جانسوزِ درون ، باز چه گویم؟

"عباس خوش عمل کاشانی"

زندگانی زنده مانی گشته است...
ما را در سایت زندگانی زنده مانی گشته است دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : kouchesaresher بازدید : 68 تاريخ : شنبه 21 مرداد 1402 ساعت: 17:34